Ingrediente:
-
O telina mare
-
1 lamaie
-
5 mere
-
Seminte de dovleac
-
2 oua
-
1 pahar ulei din samburi de struguri
-
Sare, piper
-
Patrunjel verde
Preparare:
Pentru maioneza se fierbe un ou si se raceste. Se amesteca
galbenusul oului fiert cu un galbenus crud ambele la temperature camerei, se
asezoneaza cu sare si piper incorporandu-se
uleiul in fir subtire iar la final zeama de lamaie dupa gust.
De da telina prin razatoarea fina si se stropeste cu zema de
lamaie ca sa nu oxideze.
Se spala merele , se fropesc cu zeama de lamaie si se scobesc in mijloc pentru a forma
cosuletele.
Se amesteca telina cu maioneza, cu albusul de ou fiert fin
tocat, patrunjel tocat fin si semintele de dovleac prajite si racite si se
asezoneaza dupa gust.
Se umplu cosuletele cu salata de telina si se orneaza cu
seminte de dovleac si patrunjel verde.
Acest preparat este un aperitiv rapid si sanatos.
Pofta buna.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu