miercuri, 18 noiembrie 2015

OUĂ SCOȚIENE CU SUSAN - APERITIV


Ingrediente:
-         12 oua fierte moi;
-         1 kg carne tocata;
-         1 legatura patrunjel verde;
-         2 cepe rosii taiate foarte fin;
-         2 linguri mustar,
-         2 fire cimbru verde;
-         Sare, piper,
-         Boia dulce
-         Pesmet,
-         Susan
-         Pudra de usturoi.
-         Ulei pentru prajit.
Preparare:
Cu cel putin 6-8 ore inaintea prepararii se condimenteaza carnea cu sare, piper si boia.
Se toaca ceapa rosie foarte fin sau se da pe razatoare .
Se toaca patrunjelul si cimbrul  si se pun  in compozitia de carne tocata  impreuna cu mustarul si ceapa tocata fin  si se da la frigider.
Se fierb ouale moi si se lasa la racit, apoi se decojesc.
Dupa ce s-au racit ouale se formeaza din compozitia de carne tocata  niste sfere in mijlocul carora se pun oule fierte moi. Acoperim in totalitate ouale cu compozitie dupa care le dam prin pesmet amestecat cu susan si putina pudra de usturoi.
Se prajesc in ulei incins pana devin rumene si se scot la scurs pe servet absorbant.
Se servesc calde de preferinta cu salata de sezon.

Pofta buna !

Un comentariu: