Ingrediente:
-
12 oua fierte moi;
-
1 kg carne tocata;
-
1 legatura patrunjel verde;
-
2 cepe rosii taiate foarte fin;
-
2 linguri mustar,
-
2 fire cimbru verde;
-
Sare, piper,
-
Boia dulce
-
Pesmet,
-
Susan
-
Pudra de usturoi.
-
Ulei pentru prajit.
Preparare:
Cu cel putin 6-8 ore inaintea
prepararii se condimenteaza carnea cu sare, piper si boia.
Se toaca ceapa rosie foarte fin sau
se da pe razatoare .
Se toaca patrunjelul si cimbrul si se pun
in compozitia de carne tocata
impreuna cu mustarul si ceapa tocata fin
si se da la frigider.
Se fierb ouale moi si se lasa la
racit, apoi se decojesc.
Dupa ce s-au racit ouale se formeaza
din compozitia de carne tocata niste
sfere in mijlocul carora se pun oule fierte moi. Acoperim in totalitate ouale
cu compozitie dupa care le dam prin pesmet amestecat cu susan si putina pudra
de usturoi.
Se prajesc in ulei incins pana devin
rumene si se scot la scurs pe servet absorbant.
Se servesc calde de preferinta cu
salata de sezon.
Pofta buna !
interesant...o sa incerc
RăspundețiȘtergere