Ingrediente pentru aluat crocant:
-
500gr faina alba cernuta;
-
250gr unt ;
-
2 oua ;
-
½ pahar lapte
-
Sare.
Ingrediente pentru umplutura:
-
500 gr ciuperci champignion brune;
-
3 cepe rosii medii;
-
250 gr Cascaval afumat;
-
2 linguri ulei;
-
Sare, piper, cimbru uscat
-
Susan
-
1 ou
Preparare:
Se pune faina cernuta impreuna cu untul,ouale, laptele sis
area in robotul de bucatarie si se
amesteca pana rezulta un aluat omogen, sau se framanta manual. Aluatul rezultat
se pune in folie de plastic si se da la rece circa 30 de min.
Se toaca ceapa rosie julien si se caleste in ulei, apoi se
adauga ciupercile taiate pe jumatate si se asezoneaza dupa gust. Compozitia
rezultata se lasa la racit.
Se intintinde aluatul sub forma uni disc in mijlocul caruia
se pune umplutura de ceapa rosie si ciuperci amestecate cu cascavalul afumat.
Se pliaza marginile tartei dupa forma dorita, apoi se ung cu ou si se presara
susan si se da la cuptor pentru coacere.
Tarta se poate servi atat calada cat si rece,
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu