Ingrediente:
·
400 de grame de faina
·
250 de grame de unt
·
150-200 de
grame de iaurt
25 de grame de drojdie
·
1 lingurita de zahar
·
1 lingurita de sare
·
½ lingurita de
chimion macinat
·
1 ou pentru uns saratelele pe deasupra
·
faina pentru presarat planul de lucru
·
cascaval ras pentru presarat pe deasupra
·
susan, mac pentru presarat pe deasupra
Preparare:
Se cerne faina intr-un castron incapator si se adauga untul
rece taiat cubuletre. Drojdia se freaca intr-un castronel cu zaharul pana se
lichefiaza . Untul
se incorporeaza rapid, cu varful degetelor, in faina, fara a insista prea mult,
doar pana la obtinerea unei texturi nisipoase, apoi se adauga sarea si
chimionul macinat .
Se adauga drojdia lichefiata si iaurtul. Se framanta foarte rapid, doar 3-4
minute, cat sa se omogenizeze totul; textura aluatului trebuie sa fie mai
degraba tare, in orice caz mai densa decat a unui aluat de paine, de aceea
Aluatul se modeleaza intr-o bila care
se acopera cu un servet si se lasa la temperatura bucatariei timp de 20 de
minute.Dupa trecerea timpului de odihna, se
porneste cuptorul si se fixeaza la 180 de grade Celsius.Aluatul se intinde cu
sucitorul intr-o foaie dreptunghiulara de ~3 mm. Grosime.Se decupeaza saratele
late de 1,5 cm. si lungi. Oul se bate cu
furculita si se ung bine saratelele pe suprafata, se presara apoi cu cascaval
ras, mac, susan, chimen dupa preferinta. Se dau la copt in cuptorul deja incins
la 180 de grade Celsius circa 15-20 minute.
Sunt excelente alaturi de un pahar de lapte.
Pofta buna !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu