duminică, 15 noiembrie 2015

SARATELE FRAGEDE CU UNT


Ingrediente:
·         400 de grame de faina
·          250 de grame de unt 
·          150-200 de grame de iaurt 
25 de grame de drojdie
·         1 lingurita de zahar
·         1 lingurita de sare
·         ½  lingurita de chimion macinat
·         1 ou pentru uns saratelele pe deasupra
·         faina pentru presarat planul de lucru
·         cascaval ras pentru presarat pe deasupra
·         susan, mac pentru presarat pe deasupra
Preparare:
Se cerne faina intr-un castron incapator si se adauga untul rece taiat cubuletre. Drojdia se freaca intr-un castronel cu zaharul pana se lichefiaza . Untul se incorporeaza rapid, cu varful degetelor, in faina, fara a insista prea mult, doar pana la obtinerea unei texturi nisipoase, apoi se adauga sarea si chimionul macinat . Se adauga drojdia lichefiata si iaurtul. Se framanta foarte rapid, doar 3-4 minute, cat sa se omogenizeze totul; textura aluatului trebuie sa fie mai degraba tare, in orice caz mai densa decat a unui aluat de paine, de aceea Aluatul se modeleaza intr-o bila care se acopera cu un servet si se lasa la temperatura bucatariei timp de 20 de minute.Dupa trecerea timpului de odihna, se porneste cuptorul si se fixeaza la 180 de grade Celsius.Aluatul se intinde cu sucitorul intr-o foaie dreptunghiulara de ~3 mm. Grosime.Se decupeaza saratele late de 1,5 cm. si lungi. Oul se bate cu furculita si se ung bine saratelele pe suprafata, se presara apoi cu cascaval ras, mac, susan, chimen dupa preferinta. Se dau la copt in cuptorul deja incins la 180 de grade Celsius circa  15-20 minute. Sunt excelente alaturi de un pahar de lapte.
Pofta buna !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu