Ingrediente pentru aluat crocant:
-
500gr faina alba cernuta;
-
250gr unt ;
-
2 oua ;
-
½ pahar lapte
-
Sare.
Ingradiente pentru umplutura:
-
2 cepe albe, 2 cepe rosii,
-
2 lingurite de zahar
-
½ lingurita cimbru uscat
-
200 gr bacon,
-
50 gr cascaval ras,
-
2 oua,
-
250 ml smantana pentru gatit
-
Un praf de nucsoara
-
Sare, piper
-
Chiftele sau carnat proaspat
Preparare:
Se pune
faina cernuta impreuna cu untul,ouale, laptele sis area in robotul de
bucatarie si se amesteca pana rezulta un
aluat omogen, sau se framanta manual. Aluatul rezultat se pune in folie de
plastic si se da la rece circa 30 de min.
Se pune
aluatul in forma de tarata si se da la cuptor.
Se taie cepa
ajuliene si se pune la calit in putin ulei impreuna cu zaharul,sarea si piperul
,dupa ce s-a caramelizat se pune la racit.
Se pune
amestecul de smantana ou si nucsoara in tarta apoi se presara ceapa
caramelizata se pun rulouri din bacon si chiftelutele semi prajite.
Se da la
cuptor 30-40 min.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu